FreshCup – המדיח המהיר בעולם
פיתוח כחול-לבן שמעודד התנהלות ירוקה במקומות העבודה: FreshCup, מדיח הכלים הקומפקטי מוביל את המגמה העולמית להימנעות משימוש בכלים חד פעמיים מזהמים ויקרים.
חוק החד"פ, שהוביל להתייקרות משמעותית של הכלים החד פעמיים, הגביר את המודעות בקרב ארגונים רבים להוצאות על מוצרי צריכה בלתי מתכלים. על רקע זה, נוטים בעלי עסקים רבים בארץ לשנות גישה ולאמץ מדיניות של שימוש בכלים רב פעמיים במקום העבודה. גישה זו הביאה להתעניינות גוברת בפיתוח הישראלי שכבש כעשרת אלפים משרדים ברחבי העולם: FreshCup.
מדובר במוצר שמספק מענה מידי לצורך בניקוי כלים אישיים של עובדי המשרד: כוסות, ספלים, סכו"ם ואפילו צלחות – הכל נכנס למדיח הדלפקי ועובר תהליך ניקוי יסודי החל 30 שניות (מה שככל הנראה מזכה אותו בתואר מדיח הכלים המהיר ביותר בעולם).
אז נכון, אפשר גם לבקש מכל עובד לשטוף את הכלים שלו.
אבל מעבר לעובדה שבקשות לחוד ומציאות לחוד, בניגוד לתפיסה הרווחת – שטיפת הכלים הידנית הינה מאוד בזבזנית. לפי מחקר שהתפרסם לפני שנתיים באוניברסיטת מישיגן, שטיפה ידנית רגילה גוזלת כ-12 אלף ליטר בשנה בעוד ששימוש קבוע במדיח כלים כ-6,000 ליטר בשנה – כפול מהכמות!
ואם חיסכון במים אינו בראש מעיניכם – מה לגבי היגיינה? על כרית ניקוי הכלים, מסתתרים עשרות אלפי חיידקים שמגיעים משיירי המזון.
FreshCup שם סוף לחיידקים ומספק פתרונות שטיפה בטמפרטורה גבוהה של עד 100 מעלות צלזיוס, תוך שימוש בתרכובת ניקוי בעלת נוסחת פלא.
וכך, השילוב בין ניקוי בקיטור ובין שני חומרים כימיים בעלי רמת pH מנוגדת מספק תוצר סופי המביא להשמדת 99.9% מהחיידקים.
חיסכון כלכלי לארגון
גאווה ישראלית
מי שעומד מאחורי המדיח המשרדי המהיר שכבש את העולם הוא איש עסקים ישראלי בשם אבי קפצן – וכמו בלא מעט מקרים, הרעיון המהפכני שלו נולד כמעט במקרה. קפצן ביקש לנצל הפוגה רגעית ביום עמוס במשרד לכוס קפה וגילה ששוב נגמרו הספלים הנקיים. בזמן שניגש לכיור המשרדי וראה אותו עולה על גדותיו, צצה במוחו המחשבה שמדיח כלים קומפקטי, שיטפל בצורה ממוקדת בכוסות ובכפיות, עשוי לפתור את הבעיה!
חמש שנות מחקר ופיתוח עד להשקת FreshCup, החידוש הטכנולוגי שעונה על החזון שנולד כתוצאה ממחסור בספל נקי: מדיח משרדי שמספק מענה מידי לרחיצת שלושה ספלים בו זמנית, ויכול להשתלב בקלות בכל מטבחון. 30 שניות – והכלים נקיים, בלי בלגן, בלי חיידקים, וללא כלים חד פעמיים.
התוצאה: העובדים נהנים מכלים נקיים, המשרד זוכה בסביבת עבודה היגיינית, העסק רושם חיסכון בעלויות הארגוניות – וכולנו זכינו ברווח נקי לסביבה.